Takläggning – papptak

Vill du ha ett lätt och slitstarkt tak som passar på byggnader med såväl sadeltak som platta tak? Då ska du välja ett papptak till ditt hus.


Hållbart och kostnadseffektivt

De nya varianter av takpapp som finns på marknaden håller i flera årtionden och är så gott som underhållsfria. Till skillnad från ett tegeltak håller de tätt även om kraftigt regn skulle falla samtidigt som det stormar. Ingen risk för att vatten kryper in under takpannorna och angriper takstolar och läkt med fukt.

Ett papptak är helsvetsat och ser till att fastigheten skyddas väl från både regn och snö, vind och sol. Taket är den del av en byggnad som utsätts för mest slitage så det är viktigt att det hålls i gott skick och är tillverkat av hållbara material. Om du väljer ett papptak av hög kvalitet till din fastighet i Stockholm kommer du att slippa behöva tänka på taket i många år framöver.

Visst är det viktigt att ta en extra titt då och då så att alla skarvar är täta och inga revor har uppstått, men sannolikheten att du inte kommer behöva åtgärda taket på mycket länge är hög om du väljer ett modernt papptak.

nytt hus utan tak

Passar på de flesta ytor

Papptak har den fördel att de kan läggas på både lutande och platta ytor. Moderna byggnader med platta tak kräver att man skapar en yta som är fullständigt vattentät, då man endast brukar ge det en lätt lutning för att låta regnvatten rinna undan i dräneringshål. För den typen av byggnader är takpapp idealiskt.

Att lägga papptak går snabbt, vilket minskar arbetskostnaderna när det är dags att renovera taket. Det är också ett relativt billigt material om man jämför med taktegel eller plåt när det är dags att renovera taket på din fastighet.

Med taksäkerheten i fokus

Om du funderar på att lägga papptak på din fastighet i Stockholm med omnejd ska du definitivt kontakta oss. Hos oss får du en kostnadsfri besiktning av taket som vi genomför för att se vilka åtgärder som krävs. Därefter ger vi dig en korrekt, gratis offert.

Vi har många års erfarenhet av takläggning. Vi gör alltid en besiktning efter att arbetet är utfört och du får både kvalitets- och garantidokument på arbetet. Tryggt, säkert och hållbart. Kontakta oss så får du hjälp med att hitta den bästa lösningen för det nya taket till din fastighet!

Behöver du ett nytt papptak? Vänd dig med förtroende till oss!